Ga naar inhoud

Databedrijf Attunity lekt terabyte aan back-ups via cloudopslag


Aanbevolen berichten

Bedrijfsdocumenten, systeemwachtwoorden, 750 gigabyte aan mailback-ups en andere gegevens van databedrijf Attunity waren voor iedereen op internet toegankelijk. Onderzoekers van securitybedrijf UpGuard ontdekten drie publiek toegankelijke Amazon S3-buckets van het bedrijf, dat begin dit jaar door het Zweedse data-analyticsbedrijf Qlik werd overgenomen.

Attunity verzorgt data-replicatie, data-integratie en big data-management voor allerlei bedrijven. Naar eigen zeggen is de helft van de Fortune 100 klant van het bedrijf. Halverwege mei ontdekten onderzoekers drie S3-buckets van Attunity. Amazon Simple Storage Service (S3) is een cloudopslagdienst. Standaard zijn de gegevens in S3-buckets niet zomaar toegankelijk, maar het is mogelijk om een S3-bucket zo te configureren dat iedereen vanaf het internet er toegang toe heeft. Alleen het kennen van de url van de S3-bucket is voldoende.

De hoeveelheid gegevens in de drie buckets van Attunity is onbekend, maar onderzoekers besloten een bestand van ongeveer één terabyte te downloaden. Het ging onder andere om mailback-ups van in totaal 750 gigabyte. Ook back-ups van OneDrive-accounts werden aangetroffen. In de back-ups werden wachtwoorden voor Twitter- en vpn-accounts aangetroffen, alsmede allerlei data van werknemers. Het ging onder andere om salarisgegevens, namen en geboortedata. In de buckets vonden de onderzoekers ook inloggegevens voor de SAP-systemen van Attunity. Verder werden er van sommige klanten data aangetroffen, waaronder Netflix. Na te zijn ingelicht door de onderzoekers werden de buckets beveiligd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.