Ga naar inhoud

Microsoft waarschuwt Azure-klanten voor dos-lek in Linux


Aanbevolen berichten

Microsoft waarschuwt klanten die Linux in hun Azure-cloudomgeving gebruiken voor verschillende kwetsbaarheden in de Linux-kernel waardoor een aanvaller op afstand een denial of service kan veroorzaken. Het gaat in totaal om vier beveiligingslekken die betrekking hebben op de minimum segment size (MSS) en het TCP Selective Acknowledgement (SACK) mechanisme. De beveiligingslekken werden door streamingdienst Netflix ontdekt.

Via SACK-pakketten kan de ontvanger bij een tcp-verbinding niet-opeenvolgende data bevestigen. Op deze manier kan de afzender alleen de data versturen die niet bij de ontvanger is aangekomen. Maximum segment size (MSS) is een parameter in de TCP-header van een pakket waarin de hoeveelheid data staat vermeld die een gereconstrueerd TCP-segment bevat.

Onderzoekers hebben nu ontdekt hoe het mogelijk is om via een reeks SACK-pakketten met een lage MSS een integer overflow te veroorzaken, die tot een kernel panic leidt. Dit kan ervoor zorgen dat het systeem moet worden herstart. Deze kwetsbaarheid wordt "SACK Panic" genoemd. Via de andere kwetsbaarheden is het mogelijk om de bandbreedte te vergroten die nodig is om dezelfde hoeveelheid data af te leveren of het systeem ernstig te belasten.

Microsoft adviseert Azure-klanten die een Linux-kernel in hun Azure-omgeving gebruiken om de betreffende Linux-aanbieder om advies te vragen. Daarnaast is ervoor gebruikers van Azure Sphere, dat voor IoT-producten wordt gebruikt, een update verschenen. Verder moeten klanten met Azure HDInsight-clusters die voor 24 juni zijn aangemaakt hun virtual machines herstarten. Onlangs waarschuwde Microsoft Azure-klanten ook voor een Linux-worm die zich via een lek in e-mailserversoftware Exim verspreidde.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.