Ga naar inhoud

Beveiligingslekken in ip-camera's Alecto, D-Link en Eminent


Aanbevolen berichten

In ip-beveiligingscamera's van Alecto, D-Link en Eminent zijn kwetsbaarheden gevonden waardoor aanvallers op afstand met de beelden kunnen meekijken of het apparaat kunnen uitschakelen. Het gaat om de Alecto DVC-215IP, de D-Link DCS-2670L en de Eminent EM6360.

De Eminent-camera blijkt over twee verborgen gebruikersaccounts te beschikken waarmee een aanvaller kan inloggen. Deze accounts zijn niet bij de gebruiker bekend. Bij de Alecto-camera is het mogelijk om het beheerderswachtwoord te resetten naar de standaardinstelling, waardoor er vervolgens toegang kan worden verkregen. In het geval van de D-Link is het mogelijk om een aanval op de webinterface van de camera uit te voeren waardoor de camera zichzelf herstart. Op deze manier kan een aanvaller het beeld op zwart zetten.

Om de aanvallen uit te kunnen voeren moeten de camera's wel toegankelijk vanaf het internet zijn en moet een aanvaller het ip-adres van het apparaat kennen. De Consumentenbond meldde de kwetsbaarheden bij de fabrikanten. Alecto heeft inmiddels een firmware-update uitgebracht. Voor de D-Link en Eminent zijn nog geen updates verschenen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.