Ga naar inhoud

Amazon Alexa bewaart opnamen gebruikers voorgoed


Aanbevolen berichten

De Alexa-spraakassistent van Amazon bewaart alle opgenomen audio van gebruikers voorgoed, totdat gebruikers die zelf verwijderen. Dat heeft het bedrijf in een reactie op vragen van de Amerikaanse senator Chris Coons laten weten. Coons had gevraagd hoelang Amazon transcripties van opnamen bewaart.

"We bewaren de stem-opnamen van klanten en transcripties totdat de klant ervoor kiest om die te verwijderen", aldus het antwoord van Amazon. Audio-opnamen zijn te verwijderen via de Alexa-app en de Alexa Privacy Hub. Zodra een gebruiker zijn opnamen verwijdert, zegt Amazon ook de bijbehorende transcriptie te verwijderen. "We verwijderen die transcripties van alle primaire opslagsystemen van Alexa en we streven ernaar dat die transcripties niet op andere opslagsystemen van Alexa bewaard blijven", stelt Amazon verder (pdf).

Bepaalde transcripties blijven echter wel bewaard, bijvoorbeeld als de spraakassistent wordt gebruikt om een bestelling te plaatsen of een product aan te schaffen. Ook voor bepaalde verzoeken, zoals het instellen van een alarm of herinnering of het versturen van een bericht naar iemand, blijft de onderliggende data bewaard.

Coons stelt dat het antwoord van Amazon de mogelijkheid openhoudt dat transcripties van gebruikers niet overal verwijderd worden, ook al heeft een gebruiker zijn audio-opname verwijderd. Tevens is het volgens de senator nog steeds onduidelijk of de data met derde partijen wordt gedeeld, in welke mate en hoe deze derde partijen de data gebruiken. Coons maakt zich dan ook nog steeds zorgen over de bescherming van gebruikersgegevens door Amazon.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.