Ga naar inhoud

E-maildienst Tutanota lanceert gratis versleutelde cloudkalender


Aanbevolen berichten

De versleutelde e-maildienst Tutanota biedt gebruikers nu ook een gratis end-to-end versleutelde cloudkalender, alsmede end-to-end versleutelde aankondigingen van aankomende afspraken. "In tegenstelling tot andere kalenderdiensten weten we niet wanneer, waar of met wie je een afspraak hebt. We hebben geen zicht op je dagelijkse activiteiten", aldus Matthias Pfau, medeoprichter van Tutanota.

Pfau stelt dat alle online kalenders de gegevens van hun gebruikers in de cloud opslaan, waar ze eenvoudig toegang tot persoonlijke data kunnen krijgen. Tutanota slaat gegevens ook in de cloud op. "Maar door de ingebouwde end-to-end-encryptie hebben alleen gebruikers met hun wachtwoord toegang tot de data", aldus Pfau. Hij merkt op dat met name het versturen van de versleutelde notificaties erg veel tijd in beslag nam.

De kalender bevindt zich nog in de bètafase. De definitieve versie zal dan ook over veel meer features beschikken. "De versleutelde kalender is de volgende feature op weg om een veilig Google-alternatief te worden", besluit Pfau. Tutanota biedt gratis accounts, alsmede betaalde abonnementen. De broncode van de gehele e-maildienst is daarnaast open source.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.