Ga naar inhoud

Windows Defender omgedoopt naar Microsoft Defender


Aanbevolen berichten

Windows Defender, de virusscanner die standaard in Windows 10 zit ingebouwd, gaat straks als Microsoft Defender door het leven. Daarnaast wordt de Windows Defender Exploit Guard omgedoopt naar Microsoft Defender Exploit Guard. Dat ontdekte twitteraar Tero Alhonen in een testversie van Windows 10.

Microsoft gebruikte al voor de zakelijke beveiligingsoplossingen de naam Microsoft Defender, maar heeft nu ook besloten om die voor eindgebruikers te gebruiken. In een verklaring tegenover Bleeping Computer stelt Microsoft dat het de beveiligingsoplossingen niet alleen meer op Windows aanbiedt, maar ook daarbuiten. Vanwege deze "cross-platform aanpak" is besloten te naam te wijzigen. Onlangs lanceerde de softwaregigant nog Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP) voor Mac, waarmee organisaties hun macOS-systemen kunnen monitoren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.