Ga naar inhoud

WordPress-sites aangevallen via lekken in meerdere plug-ins


Aanbevolen berichten

WordPress-sites zijn het doelwit van een aanvalscampagne waarbij aanvallers via kwetsbaarheden in verschillende plug-ins kwaadaardige code aan de websites toevoegen. De toegevoegde code stuurt bezoekers door naar kwaadaardige Android-apps, helpdeskfraude en illegale advertenties voor medicijnen en pornografie. Dat laat securitybedrijf Wordfence in een analyse weten.

De beveiligingslekken waar de aanvallers gebruik van maken bevinden zich in de plug-ins Coming Soon and Maintenance Mode, Yellow Pencil Visual CSS Style Editor en Blog Designer. Voor alle drie de plug-ins zijn beveiligingsupdates verschenen om de kwetsbaarheden te verhelpen. Toch blijkt dat de patches nog niet op alle WordPress-sites zijn geïnstalleerd.

Door de kwetsbaarheden kunnen aanvallers kwaadaardige JavaScript-code aan de websites toevoegen. Deze code wordt automatisch geladen als iemand de website bezoekt en stuurt de bezoeker vervolgens door naar een malafide website. "We verwachten dat de aanvallers soortgelijke kwetsbaarheden die in de toekomst bekend worden snel zullen gebruiken", zegt Mikey Veenstra van Wordfence.

Webmasters krijgen dan ook het advies om regelmatig op updates voor plug-ins en themes te controleren. Zelfs als het changelog van een nieuwe versie geen melding maakt van een beveiligingsupdate, kan het zijn dat de ontwikkelaar een dergelijke vermelding heeft weggelaten, aldus Veenstra.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.