Ga naar inhoud

WordPress overweegt om onveilige sites automatisch te updaten


Aanbevolen berichten

WordPress overweegt om onveilige websites die van het contentplatform gebruikmaken automatisch naar een veilige versie te updaten, zo heeft het via de eigen website bekendgemaakt. WordPress is het meestgebruikte contentplatform op internet. Volgens W3Techs draait 34,4 procent van de websites op WordPress. Hoewel het platform over een automatische updatefunctie beschikt, zijn er nog veel onveilige versies in gebruik.

WordPress overweegt dan ook om deze websites automatisch naar een veilige versie te updaten. Beheerders van deze websites worden van tevoren gewaarschuwd en krijgen de gelegenheid om de automatische update naar een veilige versie te voorkomen. Daarnaast wordt de automatische update op kleine schaal uitgerold, zodat WordPress kan controleren of websites blijven werken. Tevens is het plan om onveilige websites naar de oudste veilige versie te updaten, wat de kans dat er dingen misgaan moet verkleinen.

Volgens Ian Dunn van WordPress is het updaten van grote WordPress-versies al een relatief veilig proces. Toch wil het contentplatform niet dat websites door een automatische update stoppen met werken. Het plan is dan ook om eerst met een klein aantal websites te testen en eventuele problemen te verhelpen. Websites zullen ook één versie per keer worden geüpdatet, om de kans op problemen te verkleinen.

Het voornemen heeft voor zeer veel reacties van WordPress-gebruikers gezorgd. Veel gebruikers maken zich zorgen over problemen die zich bij het updaten kunnen voordoen, maar volgens Dunn is het risico van een automatische update voor deze onveilige sites veel kleiner dan via een beveiligingslek te worden aangevallen en overgenomen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.