Ga naar inhoud

Netcraft vindt kwaadaardige JavaScript op 70.000 websites


Aanbevolen berichten

Internetbedrijf Netcraft heeft de afgelopen zes maanden op meer dan 70.000 websites kwaadaardige JavaScript-code aangetroffen, zo laat het bedrijf zelf weten. De kwaadaardige code die door aanvallers aan de websites wordt toegevoegd probeert creditcardgegevens en persoonlijke informatie van bezoekers te stelen of laat het systeem van bezoekers cryptovaluta delven.

Begin dit jaar meldde antivirusbedrijf Symantec dat in 2018 gemiddeld 4800 websites per maand slachtoffer van formjacking waren. Hierbij voegen aanvallers kwaadaardige JavaScript-code toe aan webwinkels. De toegevoegde code steelt vervolgens gegevens die klanten bij het bestellen van producten invoeren. Netcraft biedt al geruime tijd een extensie die gebruikers voor phishingsites waarschuwt, maar de nieuwste versie kan ook kwaadaardige JavaScript zoals cryptominers en "shopping site skimmers" detecteren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.