Ga naar inhoud

Windows 10 overtreedt mogelijk nog steeds privacyregels


Aanbevolen berichten

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de Ierse privacytoezichthouder gevraagd om onderzoek te doen naar de Home- en Pro-versies van Windows 10, aangezien het besturingssysteem mogelijk nog steeds de Europese privacyregels overtreedt. Dat laat de Nederlandse privacytoezichthouder vandaag weten.

Twee jaar geleden deed de Autoriteit Persoonsgegevens onderzoek naar de privacy van Windows 10-gebruikers. Daaruit bleek dat Microsoft via telemetrie onrechtmatig persoonsgegevens verwerkte en zo de privacy van gebruikers schond. Vorig jaar april voerde de softwaregigant verschillende aanpassingen aan Windows 10 door om de privacy van gebruikers te beschermen. Zo worden gebruikers beter geïnformeerd over de gegevens die Microsoft verzamelt en waarvoor ze worden verwerkt. Daarnaast kunnen gebruikers op een duidelijke actieve wijze kiezen voor hun privacyinstellingen.

Volgens de Nederlandse privacytoezichthouder hebben deze aanpassingen tot een daadwerkelijke verbetering van de privacy gezorgd. "Maar tegelijkertijd blijkt dat Microsoft ook andere gegevens van gebruikers op afstand verzamelt. Mogelijk overtreedt Microsoft hierdoor nog steeds de privacyregels", aldus de Autoriteit Persoonsgegevens. De toezichthouder heeft de resultaten van het onderzoek met andere Europese privacytoezichthouders gedeeld.

Aangezien het Europese hoofdkantoor van Microsoft in Ierland is gevestigd heeft de AP aan de Ierse privacytoezichthouder gevraagd een nieuw onderzoek in te stellen. Windows 10-gebruikers krijgen van de Autoriteit Persoonsgegevens het advies om bij de installatie en het gebruik van het besturingssysteem goed te letten op de privacyinstellingen. "Microsoft mag persoonsgegevens verwerken op het moment dat daarvoor op de juiste manier toestemming is gevraagd", zo stelt de toezichthouder.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.