Ga naar inhoud

Tor Project zoekt nieuwe servers om censuur te omzeilen


Aanbevolen berichten

Het Tor Project is op zoek naar nieuwe servers om overheidscensuur te omzeilen, aangezien de huidige servers vroeger of later op een blocklist kunnen belanden. Dagelijks maken zo'n 2,5 miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun privacy te beschermen, maar ook om websites te bezoeken die in het land van herkomst worden geblokkeerd.

De servers waar het Tor-netwerk uit bestaat zijn openbaar. Regimes die niet willen dat hun bevolking van het Tor-netwerk gebruikmaakt kunnen de ip-adressen van al deze servers blokkeren. Om dergelijke blokkades te omzeilen zijn er "Tor-bridges". Dit zijn privé Tor-servers die als springplank dienen om toegang tot het Tor-netwerk te krijgen. Niet alleen zijn de Tor-bridges privé, ze kunnen ook hun netwerkverkeer aanpassen waardoor het lastig is om te zien dat iemand van Tor gebruikmaakt.

Op dit moment zijn er zo'n duizend Tor-bridges, waarvan er zeshonderd het obfs4-obfuscatieprotocol ondersteunen om het netwerkverkeer aan te passen. "Helaas zijn deze aantallen al enige tijd onveranderd. Het is niet voldoende om veel bridges te hebben. Uiteindelijk kunnen ze allemaal op blocklists belanden. Daarom hebben we een continue stroom van nieuwe bridges nodig die nog nergens worden geblokkeerd", zegt Philipp Winter van het Tor Project.

Winter stelt dat het vrij eenvoudig is om een Tor-bridge op te zetten en dat dit weinig risico's met zich meebrengt en weinig bandbreedte gebruikt. "Maar ze hebben een grote impact op mensen waar internet wordt gecensureerd", aldus de Tor Project-medewerker. Doordat de bridges niet openbaar zijn zullen ze waarschijnlijk niet voor veel abusemeldingen zorgen of door populaire diensten worden geblokkeerd.

Het is al mogelijk om een Tor-bridge vanaf een thuisnetwerk met een statisch ip-adres te draaien, aldus Winter. Het Tor Project roept internetgebruikers op om een Tor-bridge te gaan draaien. Onder beheerders van deze nieuwe servers zal het Tor Project tien T-shirts verloten als ze de fingerprint van hun Tor-bridge doorsturen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.