Ga naar inhoud

Thunderbird verbetert phishingdetectie en scamwaarschuwing


Aanbevolen berichten

Er is een nieuwe versie van het e-mailprogramma Thunderbird verschenen die tal van verbeteringen en aanpassingen bevat, waaronder op securitygebied. Zo zijn in Thunderbird 68 verbeteringen doorgevoerd aan de scamwaarschuwingen die gebruikers bij malafide e-mails te zien krijgen.

Thunderbird waarschuwt gebruikers voor e-mails waarvan het vermoedt dat het om een kwaadaardig bericht gaat. Dit wordt op basis van verschillende eigenschappen van de e-mail gedaan, zoals onderwerp, inhoud en links. In het geval de scamwaarschuwing alleen op basis van een "bad" link is zal Thunderbird de waarschuwing voortaan alleen tonen als gebruikers de link ook daadwerkelijk openen. Dit moet voorkomen dat Thunderbird-gebruikers het tonen van scamwaarschuwingen wegens false positives uitschakelen.

Tevens is de detectie van mogelijke phishing in berichten met bepaalde formulieren verbeterd en wordt het SMTP-wachtwoord dat de gebruiker heeft ingevoerd verwijderd bij het verwijderen van het betreffende account. Eerder werd het wachtwoord niet verwijderd als de gebruiker het account verwijderde of de server- of gebruikersnaam wijzigde. De e-mailclient geeft nu ook meer informatie als een bericht wegens een beveiligingsprobleem niet kan worden verstuurd. Eerst verscheen er alleen de melding "unknown error", maar nu krijgt de gebruiker meer details te zien.

Vanwege alle aanpassingen ten opzichte van de vorige versies wordt Thunderbird 68 alleen als directe download via Thunderbird.net aangeboden en niet als upgrade voor Thunderbird 60.0 en eerder. Voor gebruikers van deze versies staat Thunderbird 68.1 gepland, die via de automatische updatefunctie zal worden geïnstalleerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.