Ga naar inhoud

Ontwikkelaar Foxit Reader meldt diefstal gebruikersgegevens


Aanbevolen berichten

Softwarebedrijf Foxit Software, ontwikkelaar van de pdf-lezer Foxit Reader, is getroffen door een datalek. Aanvallers hebben gegevens van gebruikers gestolen die bij het bedrijf een account hadden aangemaakt. Het gaat om e-mailadressen, wachtwoorden, gebruikersnamen, telefoonnummers, bedrijfsnamen en ip-adressen. Betaalgegevens zijn niet buitgemaakt.

Of de gestolen wachtwoorden waren gehasht laat Foxit Software in de aankondiging van het incident niet expliciet weten. Van alle getroffen gebruikers is het wachtwoord gereset. Door het aanmaken van een account bij de softwareontwikkelaar kunnen gebruikers toegang krijgen tot testversies, bestelgeschiedenis, productregistratie en supportinformatie.

Hoe de aanvaller toegang tot het systeem kon krijgen en hoeveel gebruikers zijn getroffen is niet bekendgemaakt. Foxit Software zegt dat alle getroffen gebruikers zijn geïnformeerd en het een securitybedrijf heeft ingehuurd om de beveiliging aan te scherpen en toekomstige beveiligingsincidenten te voorkomen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.