Ga naar inhoud

Microsoft gaat Flash niet standaard uitschakelen in IE en Edge


Aanbevolen berichten

In aanloop naar het einde van Adobe Flash Player is Microsoft niet van plan om het afspelen van Flash in Edge en Internet Explorer 11 standaard uit te schakelen, zo meldt de softwaregigant. Wel zal Microsoft Flash uitschakelen in de Chromium-versie van Edge en volgt daarmee Google en Mozilla.

Vanwege een lange geschiedenis van beveiligingsproblemen en het feit dat Flash inmiddels een verouderde technologie is heeft Adobe besloten om de ondersteuning van de browserplug-in in 2020 te beëindigen. Alle browserontwikkelaars zullen de volledige ondersteuning van Flash volgend jaar geheel uit hun browser verwijderen.

Eind juli lanceerde Google Chrome 76 waarin Flash standaard staat uitgeschakeld. Gebruikers kunnen de technologie nog wel per website inschakelen, maar zullen dit vervolgens voor elke website apart moeten bevestigen. Deze bevestiging moet na het herstarten van de browser opnieuw worden gegeven. Volgende week verschijnt Firefox 69 waarin Flash ook standaard zal zijn uitgeschakeld. Microsoft is echter niet van plan om voor Edge en Internet Explorer 11 een dergelijke update door te voeren.

Voor gebruikers van deze twee browsers blijft de Flash-ervaring voor de rest van het jaar ongewijzigd. Microsoft stelt dat het in december 2020 de Flash-ondersteuning uit beide browsers verwijdert. Chrome heeft als letterlijke deadline "eind 2020" gegeven, wat ook geldt voor de op Chromium-gebaseerde versie van Edge. Mozilla zal Flash begin 2020 uit Firefox verwijderen. Alleen de Firefox Extended Support Release (ESR) zal tot eind volgend jaar Flash-ondersteuning blijven ontvangen.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.