Ga naar inhoud

Dataplatform Segment waarschuwt klanten voor datalek


Aanbevolen berichten

Dataplatform Segment heeft klanten gewaarschuwd voor een datalek nadat een aanvaller toegang kreeg tot een bedrijfssysteem met klantgegevens. Segment is een startup die bedrijven helpt met het beheer van de data die ze over hun klanten en gebruikers verzamelen.

Tussen 26 en 31 augustus wist een aanvaller het account van een Segment-medewerker te compromitteren en op een webapplicatie van het bedrijf in te loggen. Via de applicatie kreeg de aanvaller twee maanden aan data in handen van hoe bedrijven Segment gebruiken, alsmede accountgegevens. Het gaat dan om e-mailadressen, namen, ip-adressen en Segment "write keys". Dit zijn unieke identifiers waarmee Segment kan zien waar verzamelde data vandaan komt en naar welke bestemming het moet.

Bij dertien klanten wist de aanvaller ook toegang tot de workspaces te krijgen. Workspaces bevatten alle databronnen die een bedrijf via Segment beheert. Volgens de startup heeft het meer dan 15.000 klanten. Naar aanleiding van het incident heeft Segment de wachtwoorden en sessies van alle medewerkers gereset en multifactorauthenticatie verplicht. Hoe de aanvaller het account van de Segment-medewerker kon compromitteren is niet bekendgemaakt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.