Ga naar inhoud

Sophos maakt sandboxtool Sandboxie gratis en open source


Aanbevolen berichten

Antivirusbedrijf Sophos heeft besloten om de populaire sandboxtool Sandboxie gratis en op termijn open source te maken. Dat laat de virusbestrijder via de het eigen forum en de website van Sandboxie weten. Sandboxie is een programma voor Windowsgebruikers dat andere software in een sandbox kan draaien.

In het geval de andere software wordt aangevallen, bijvoorbeeld via een exploit die misbruik van een beveiligingslek maakt, kan een aanvaller het onderliggende besturingssysteem niet overnemen. De aanvaller bevindt zich namelijk nog in de sandbox waar de aangevallen software in draait. In dit geval zou een aanvaller ook een exploit voor de sandbox moeten hebben om daar uit te breken. Daardoor vormt het een aanvullende beschermingslaag voor Windowscomputers.

In 2013 werd Sandboxie door beveiligingsbedrijf Invincea overgenomen. Invincea werd op haar beurt in 2017 voor 100 miljoen dollar door antivirusbedrijf Sophos gekocht. Nu meldt de virusbestrijder dat het Sandboxie gratis gaat maken en dat de software uiteindelijk open source wordt. "Totdat de transitie naar open source is afgerond hebben we besloten om Sandboxie gratis te maken", zo laat Sophos op het eigen forum weten. De overstap heeft wel gevolgen voor de ondersteuning van de software. Die zal namelijk "community based" worden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.