Ga naar inhoud

Google verhelpt opnieuw ernstig beveiligingslek in Chrome


Aanbevolen berichten

Google heeft voor de tweede keer in nog geen twee weken tijd een ernstig beveiligingslek in de desktopversie van Chrome gepatcht waardoor een aanvaller het onderliggende systeem had kunnen overnemen. Alleen het bezoeken van een kwaadaardige of gecompromitteerde website of het te zien krijgen van een besmette advertentie was voldoende geweest. Er zou geen verdere interactie van de gebruiker zijn vereist.

In tegenstelling tot andere browsers worden ernstige kwetsbaarheden in Chrome zelden door externe onderzoekers gevonden. Inclusief deze kwetsbaarheid zijn er dit jaar pas drie van dergelijke lekken gevonden. Vorig jaar ging het om vier lekken, een "recordaantal" voor de browser. Van 2014 tot en met 2017 werden acht ernstige kwetsbaarheden aan Google gerapporteerd, waarbij er in 2016 geen lekken met een dergelijke impact werden gevonden.

De nu verholpen ernstige kwetsbaarheid bevindt zich in de gebruikersinterface. Verdere details zijn niet gegeven. Het beveiligingslek werd ontdekt door onderzoeker Khalil Zhani. Hoeveel Google de onderzoeker zal betalen voor de melding van het lek is nog niet bekend. Op 10 september kwam Google met een update voor een andere ernstige kwetsbaarheid in Chrome. Ook de beloning voor de onderzoeker die dit probleem rapporteerde is nog niet bekendgemaakt.

Verder zijn er in Chrome 77.0.3865.90 drie andere kwetsbaarheden verholpen waardoor een aanvaller code binnen de context van de browser had kunnen uitvoeren. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld data van andere websites te lezen of aan te passen. Ook kwetsbaarheden om uit de Chrome-sandbox te ontsnappen vallen hieronder. Updaten naar de nieuwste versie zal op de meeste systemen automatisch gebeuren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.