Ga naar inhoud

Nieuwste Pi-hole-versie ondersteunt geen adblocklijsten meer


Aanbevolen berichten

Na meer dan vier maanden is er een nieuwe versie van Pi-hole verschenen, de populaire software om trackers en advertenties netwerkbreed mee te blokkeren. De nieuwste versie van Pi-hole ondersteunt geen adblock-achtige lijsten meer, waardoor er minder domeinen worden tegengehouden bij gebruikers die hiervan gebruik maakten.

Pi-hole is een applicatie die naast de Raspberry Pi op allerlei hardware geïnstalleerd kan worden. Het blokkeert trackers en advertenties voor alle apparaten die hun verkeer of dns via de Pi-hole laten lopen. Zodoende is het ook mogelijk om bijvoorbeeld op smart-tv's en IoT-apparaten die geen trackingbescherming ondersteunen toch trackers en advertenties tegen te houden.

Pi-hole laat gebruikers ook zien welke domeinen er allemaal zijn geblokkeerd. De software ondersteunde voorheen adblock-achtige filterlijsten zoals Easylist en Easyprivacy. In deze filterlijsten staat vermeld welke domeinen of trackers een adblocker moeten blokkeren. De lijsten konden aan Pi-hole worden toegevoegd, maar daar is nu een einde aan gekomen.

Volgens de Pi-hole-ontwikkelaars waren deze lijsten nooit bedoeld om aan een HOST-achtig bestand te worden toegevoegd. Daarnaast zorgde het voor allerlei false positives door de lijsten op deze manier te gebruiken. Pi-hole zal deze lijsten, wanneer ze door gebruikers zijn toegevoegd, voortaan negeren. Dit kan wel voor een vermindering van het aantal geblokkeerde domeinen zorgen. Daarnaast zijn er aan Pi-hole 4.3.2 allerlei andere fixes en aanpassingen doorgevoerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.