Ga naar inhoud

Mozilla wil opheldering over emotiedetectie in Snapchat


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft Snapchat om opheldering gevraagd of het gebruikmaakt van emotiedetectietechnologie. Dagelijks wisselen meer dan 200 miljoen mensen foto's via de populaire app uit. Snapchat beschikt over een patent om via smartphonecamera's de stemming van gebruikers te bepalen.

"Maakt Snapchat al gebruik van emotiedetectie in de app? We weten het niet. Snap gebruikt vage, brede taal in het privacybeleid, waardoor het onze foto's op verschillende manieren kan gebruiken en taggen", aldus Mozilla. Om het publiek over emotiedetectie en de gevolgen daarvan te informeren werkte de opensourceontwikkelaar samen met Noah Levenson, de maker van "Stealing Ur Feelings". Een zes minuten durende documentaire over emotiedetectietechnologie.

De documentaire is mogelijk gemaakt door 50.000 dollar van Mozilla. De ontwikkelaar wil daarnaast bedrijven verantwoordelijk houden zodat gebruikers weten wanneer en hoe emotiedetectie wordt gebruikt en hier controle over hebben. "Iedereen heeft het recht om te weten hoe Snap gegevens over zijn of haar gezicht verzamelt en analyseert, met name als bedrijven die data gebruiken om af te leiden hoe je je voelt", aldus Mozilla, dat via een petitie Snapchat om opheldering vraagt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.