Ga naar inhoud

Mailservers opnieuw kwetsbaar door ernstig Exim-lek


Aanbevolen berichten

Opnieuw is er in de populaire e-mailserversoftware Exim een ernstig beveiligingslek ontdekt waardoor aanvallers in het ergste geval kwetsbare systemen zouden kunnen overnemen. Begin deze maand verscheen er een patch voor een andere ernstige kwetsbaarheid in de software.

Het probleem, aangeduid met CVE-2019-16928, doet zich voor bij het verwerken van een lange Extended HELO (EHLO) string. Mailservers gebruiken de EHLO-string als ze met een andere mailserver verbinding maken om mail te versturen. In het geval van een lange EHLO-string kan het Exim-proces crashen en ontstaat er een heap-based buffer overflow.

Het lijkt mogelijk om via deze overflow code op de server uit te voeren, zo staat in de omschrijving van de kwetsbaarheid. Beheerders van een Exim-mailserver krijgen het advies om naar versie 4.92.3 van de software te updaten. Begin deze maand lieten onderzoekers nog weten dat er 5 miljoen Exim-mailservers op internet te vinden zijn.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.