Ga naar inhoud

Google waarschuwt gebruikers voor gelekte wachtwoorden


Aanbevolen berichten

Google waarschuwt gebruikers met een Google-account voortaan voor zwakke en gelekte wachtwoorden en zal dit ook bij Chrome-gebruikers gaan doen, zo meldt het bedrijf vandaag. Het Google-account beschikt over een ingebouwde wachtwoordmanager, die nu is voorzien van Password Checkup.

Begin dit jaar lanceerde Google Password Checkup als een extensie voor Chrome. Nu is de feature onderdeel van de wachtwoordmanager van het Google-account geworden. Password Checkup controleert of opgeslagen wachtwoorden niet via datalekken bij andere websites zijn gelekt. Google zegt dat het meer dan 4 miljard gebruikersnamen en wachtwoorden heeft gevonden die van verschillende datalekken afkomstig zijn. Daarnaast waarschuwt de feature voor zwakke wachtwoorden. Gebruikers kunnen via passwords.google.com hun opgeslagen wachtwoorden beheren en controleren.

De Chrome-extensie van Password Checkup is sinds de lancering in februari meer dan 1 miljoen keer gedownload. Later dit jaar zal Google de tool direct aan Chrome toevoegen. Op deze manier zouden gebruikers "realtime bescherming" bij het invoeren van hun wachtwoorden krijgen, zonder dat ze een aparte extensie hoeven te installeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.