Ga naar inhoud

Microsoft brengt noodpatch voor IE-lek opnieuw uit


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een noodpatch voor een actief aangevallen beveiligingslek in Internet Explorer vanwege problemen bij sommige gebruikers opnieuw uitgebracht. Op 23 september verscheen de update voor een kwetsbaarheid (CVE-2019-1367) waardoor aanvallers volledige controle over systemen konden krijgen.

Alleen het bezoeken van een kwaadaardige of gecompromitteerde website of het te zien krijgen van een besmette advertentie was voldoende geweest. De kwetsbaarheid bevond zich in de laatste versie van Internet Explorer 10 en 11 en werd gevonden door onderzoeker Clément Lecigne van Googles Threat Analysis Group. Volgens Microsoft werd de kwetsbaarheid actief aangevallen, maar verdere details werden niet gegeven.

Sommige Windowsgebruikers kregen na de installatie van de noodpatch met printproblemen te maken. Daarom heeft Microsoft besloten om de update opnieuw uit te brengen. Op de meeste systemen wordt de update automatisch geïnstalleerd, Daarnaast is die beschikbaar via WSUS en de Microsoft Update Catalogus. In eerste instantie moesten gebruikers de eerdere noodpatch handmatig installeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.