Ga naar inhoud

Windowsversie iTunes en iCloud kwetsbaar voor aanval via tekstbestand


Aanbevolen berichten

De Windowsversies van iTunes en iCloud waren kwetsbaar voor een aanval via een tekstbestand, waardoor een aanvaller in het ergste geval volledige controle over het systeem had kunnen krijgen. Apple heeft beveiligingsupdates uitgebracht om de kwetsbaarheid te verhelpen.

Geregeld worden er beveiligingslekken in iTunes en iCloud gevonden waardoor een aanvaller op afstand willekeurige code kan uitvoeren als er bijvoorbeeld speciaal geprepareerde webcontent of mediabestanden door de software worden verwerkt. Een beveiligingsonderzoeker met het alias "riusksk" ontdekte echter een manier hoe er via een speciaal geprepareerd tekstbestand een buffer overflow is te veroorzaken, waardoor een aanvaller vervolgens willekeurige code op het systeem kan uitvoeren.

Naast dit beveiligingslek zijn er ook verschillende andere kwetsbaarheden in iCloud en iTunes verholpen waardoor een aanvaller kwetsbare systemen had kunnen overnemen. Gebruikers krijgen het advies om te updaten naar iTunes voor Windows 12.10.1, iCloud voor Windows 10.7 of iCloud voor Windows 7.14. De updates voor iCloud en iTunes zijn via de website van Apple te downloaden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.