Ga naar inhoud

Tor Project verwijdert 750 end-of-life servers uit Tor-netwerk


Aanbevolen berichten

Om de stabiliteit en veiligheid van het Tor-netwerk te verbeteren heeft het Tor Project besloten om 750 servers uit het netwerk te verwijderen. Deze servers draaien oude versies van de Tor-serversoftware die end-of-life zijn en niet meer worden ondersteund.

Dagelijks maken zo'n 2,5 miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun privacy te beschermen. Het Tor-netwerk bestaat uit allerlei servers van vrijwilligers die het verkeer van Tor-gebruikers verwerken. Zo is de eerste server de entry guard, die het verzoek van de Tor-gebruiker naar de relay-node doorstuurt. Vervolgens gaat het van deze server naar de exit-node, die het verzoek naar het internet stuurt. Het is aan de eigenaren van deze servers om de Tor-software up-to-date te houden. Dat blijkt in de praktijk niet altijd te gebeuren.

Op dit moment zijn er meer dan 6.000 servers in het Tor-netwerk die 85 verschillende versies van de Tor-software draaien. Sommige van deze versies stammen uit 2013 en worden al jaren niet meer ondersteund. "Helaas hebben servers die end-of-life zijn negatieve gevolgen voor het netwerk. Elke server die een verouderde versie draait brengt de stabiliteit en veiligheid van het netwerk in gevaar. Verouderde servers maken het lastiger voor ons om belangrijke fixes uit te rollen en ze kunnen het ook lastiger maken om sommige nieuwe features uit te rollen", zegt David Goulet van het Tor Project.

In totaal gaat het om 750 servers die voor 12 procent van de totale bandbreedte van het Tor-netwerk verantwoordelijk zijn. Van de 750 servers gaat het om 62 exit-nodes die 1,68 procent van het totale exit-verkeer verzorgen. Goulet verwacht dat het opschonen dan ook geen grote impact op het Tor-netwerk zal hebben. Het Tor Project heeft inmiddels de directory authorities opdracht gegeven om de end-of-life Tor-servers te blokkeren.

Directory authorities zijn speciale servers in het Tor-netwerk waarmee de Tor-software die gebruikers op hun computer hebben staan de Tor-servers kan vinden die zich in het Tor-netwerk bevinden. De volgende Tor-versie die volgende maand uitkomt zal de end-of-life servers standaard blokkeren. Beheerders van dergelijke servers wordt opgeroepen om een nieuwere Tor-versie te installeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.