Ga naar inhoud

Microsoft stopt support Windows 10 versie 1703 en 1803


Aanbevolen berichten

Microsoft waarschuwt gebruikers van oudere Windows 10-versies aangezien die geen beveiligingsupdates meer zullen ontvangen. Het gaat om systemen met de Enterprise- en Education-edities van Windows 10 versie 1703 en systemen met de Home- en Pro-edities van Windows 10 versie 1803.

Twee keer per jaar brengt de softwaregigant een grote feature-update uit voor Windows 10. Updates die in september verschijnen worden 30 maanden met beveiligingsupdates ondersteund. Feature-updates die in maart verschijnen kunnen 18 maanden op beveiligingsupdates rekenen. Gebruikers en organisaties moeten na deze supportperiode updaten, anders zullen ze geen beveiligingsupdates meer ontvangen.

In het geval van Windows 10 versie 1703 (Creators Update) voor de eerder genoemde Windows-edities verscheen de laatste update afgelopen dinsdag 8 oktober. Voor gebruikers van Windows 10 Home en Pro met versie 1803 (April 2018 Update) stopt de ondersteuning op 12 november. Organisaties die systemen met deze Windows-edities in hun omgeving hebben staan worden opgeroepen om naar Windows 10 versie 1903 te updaten.

"Onbeveiligde systemen kunnen het risico voor het gehele netwerk vergroten. Als een machine niet meer wordt ondersteund ontvangt het geen updates meer van Microsoft en kan kwetsbaarder voor veiligheidsrisico's en virussen worden. Eén gecompromitteerde machine kan andere machines op het netwerk onthullen, gevoelige informatie prijsgeven of andere machines in het netwerk met malware infecteren", zegt Microsofts John Wilcox.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.