Ga naar inhoud

Direct X acceleration


Mareels
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo, van de ene dag op de andere kreeg ik de volgende foutmelding wanneer ik een PC spelletje tracht op te starten. (In dit geval Warcraft 3 maar ook andere games werken niet): "Warcraft 3 was unable to initialize DirectX. Please ensure you have DirectX 8.1 or newer installed and that your display drivers are current."

Bij een eerdere foutmelding (die ik niet heb opgeschreven en om een of andere reden niet meer terug te zien krijg) werd er gewach gemaakt van een probleem met de directX acceleration dus heb ik een dxdiag uitgevoerd en onder de tab beeldscherm staat inderdaad: "DirectX3D-versnilling: niet beschikbaar. (Ook directXdraw en AGPoppervlakteversnelling zijn niet beschikbaar (ik heb trouwens geen idee waar dit allemaal voor dient maar dat doet er niet te)).

Nu is mijn vraag hoe kan ik die versnelling weer inschakelen.

-Ik heb al geprobeerd directX10 te herinstalleren maar dat veranderd niets.

-Ik heb ook geprobeerd mijn drivers te upgraden (voor NVIDIA GeFoce 8400M GT GPU) van de officiele NVIDIA site (GeForce Release 179) maar dan krijg ik volgende foutmelding: "Het Nvidia-installatieprogramma kan geen stuurprogramma's vinden die compatibel zijn met uw huidige hardware. Het installatieprogramma gaat nu afsluiten." Maar ik denk niet dat dit de reden is voor mijn probleem aangezien mijn games tot voor kort wel perfect werkten ookal waren mijn drivers (mogelijk) niet uptodate.

Voila dit was een hele boterham, ik heb geprobeerd zo veel moelijk info te geven. Ik heb alles geprobeerd dat ik zelf kon bedenken en al veel fora afgeschuimd maar ik kan geen oplossing vinden. Ik hoop dat iemand mij kan helpen!

Greetz

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.