Ga naar inhoud

Privacybesturingssysteem Tails krijgt grootste update in jaren


Aanbevolen berichten

Het op privacy gerichte besturingssysteem Tails heeft één van de grootste updates in jaren ontvangen, waarmee belangrijke beveiligings- en prestatieverbeteringen zijn doorgevoerd, aldus de ontwikkelaars. Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System en is een volledig op Linux-gebaseerd besturingssysteem dat speciaal is ontwikkeld om de privacy en anonimiteit van gebruikers te beschermen. Tails kan vanaf een usb-stick of dvd worden gestart.

Gisteren verscheen Tails 4.0, de eerste versie die op Debian 10 (Buster) is gebaseerd. Ook wordt er gebruikgemaakt van Linux 5.3.2, wat de ondersteuning van nieuwe hardware zou moeten verbeteren. Volgens de ontwikkelaars start deze de nieuwste Tails-versie 20 procent sneller op en vereist 250MB minder werkgeheugen. Verder is er ondersteuning voor Thunderbolt-apparaten en usb-tethering van iPhones toegevoegd.

Tails wordt standaard met allerlei programma's geleverd die ook een update hebben ontvangen. Het gaat dan bijvoorbeeld om kantoorsoftware LibreOffice, audiosoftware Audacity en het tekenprogramma GIMP. Ook het gebruiksgemak van de Tails Greeter, het welkomstscherm dat gebruikers te zien krijgen, is verbeterd, alsmede het schermkeyboard.

Ten opzichte van Tails 3.16 zijn daarnaast tal van kwetsbaarheden verholpen. Gebruikers van het privacybesturingssysteem krijgen dan ook het advies om zo snel als mogelijk naar de nieuwe versie te updaten. Aangezien automatische upgrades voor Tails 4.0 niet beschikbaar zijn moeten gebruikers dan ook een handmatige upgrade uitvoeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.