Ga naar inhoud

Mozilla stopt met sideloaden van extensies in Firefox


Aanbevolen berichten

Mozilla gaat stoppen met het sideloaden van extensies in Firefox wat de installatie van ongewenste extensies moet voorkomen. Sideloading is een manier om Firefox-extensies buiten de browser om te installeren. Het gebeurt via een installer die het extensiebestand in een bepaalde directory plaatst en in het geval van Windowscomputers een vermelding aan het Windows Register toevoegt.

"Deze extensies zorgen voor problemen bij gebruikers, aangezien ze er niet expliciet voor hebben gekozen om ze te installeren en ze niet via de Add-ons Manager kunnen verwijderen", zegt Mozillas Caitlin Neiman. Ze merkt op dat er via sideloading in het verleden malware in Firefox is geïnstalleerd.

Met de lancering van Firefox 73 in februari volgend jaar zal Firefox sideloaded extensies als normale add-ons installeren. Zodoende krijgen gebruikers de mogelijkheid om ongewenste extensies te verwijderen en kunnen ze gewenste extensies behouden. Met Firefox 74 die volgend jaar maart verschijnt wordt het sideloaden van extensies niet meer ondersteund. Extensie-ontwikkelaars die van sideloading gebruikmaken krijgen dan ook het advies om hun installatieprocedure aan te passen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.