Ga naar inhoud

Microsoft introduceert op Chromium gebaseerde Edge


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft vandaag de release candidate van de nieuwe op Chromium gebaseerde Edge uitgebracht. De uiteindelijke versie van de browser moet op 15 januari uitkomen. Chromium is een door Google ontwikkelde opensourcebrowser die de basis voor Google Chrome en andere browsers vormt.

Ook Microsoft gebruikt nu Chromium als basis voor Edge. Volgens de softwaregigant bevat de browser allerlei onderdelen om de privacy van gebruikers te beschermen. Zo moet de trackingbescherming van Edge voorkomen dat gebruikers worden gevolgd door derde partijen die op een website actief zijn.

De trackingbescherming kent drie niveaus: basic, balanced en strict. Alle drie de niveaus blokkeren kwaadaardige trackers. De laatste twee niveaus blokkeren ook potentiële trackers van websites die gebruikers niet hebben bezocht. Het strengste niveau kan er ook voor zorgen dat sommige websites niet meer werken. Tevens biedt Edge nu een InPrivate-mode die ervoor zorgt dat online zoekopdrachten en browsegedrag niet lokaal worden opgeslagen.

Microsoft werkt ook aan een nieuwe security baseline voor de nieuwe Edge-versie. Het gaat dan om instellingen die door securityteams worden aanbevolen. De eerste baseline bevindt zich op dit moment in de testfase.

Vorig jaar uitte Mozilla nog kritiek op het plan van Microsoft om Chromium als basis te gebruiken. Google is al de dominante speler in de markt voor zoekmachines en heeft met Chrome ook de meestgebruikte browser. "Als Mozilla morgen zou verdwijnen, zou Google bijna een volledig monopolie hebben over hoe wij allemaal het web op Windows en Android ervaren. Een enorm gecombineerd marktaandeel", aldus de ontwikkelaar van Firefox.

Image

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.