Ga naar inhoud

Microsoft Defender ATP gaat Linux-servers ondersteunen


Aanbevolen berichten

De zakelijke beveiligingsoplossing van Microsoft, Defender ATP, gaat ook Linux-servers ondersteunen. Dat heeft het bedrijf tijdens de Ignite-conferentie in Orlando aangekondigd. Eerder besloot Microsoft om ook ondersteuning van macOS aan Defender ATP toe te voegen.

Defender Advanced Threat Protection (ATP) biedt volgens Microsoft "next-gen" antivirusbescherming en moet gebruikers op verschillende besturingssystemen tegen aanvallen beschermen. Met het toevoegen van Linux-support wil Microsoft aanvullende bescherming bieden voor de "heterogene netwerken" van klanten. Tegenover ZDnet laat Microsofts Rob Lefferts weten dat Defender ATP voor Linux Servers volgend jaar zal verschijnen. Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt.

Application Guard

Verder maakte Microsoft bekend dat Application Guard voor Office 365 beschikbaar komt. Hierdoor kunnen gebruikers niet vertrouwde Word-, Excel- of PowerPoint-documenten in een gevirtualiseerde container openen. In het geval van een kwaadaardig document wordt de aanval beperkt tot de container en heeft geen invloed op het onderliggende systeem, zo stelt Microsoft.

Application Guard is al beschikbaar voor Microsoft Edge. In mei kwam Microsoft met een extensie voor Chrome en Firefox waarbij onbetrouwbare websites in een aparte door Edge aangemaakte container worden geopend.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.