Ga naar inhoud

Data tienduizenden klanten Trend Micro gestolen en verkocht


Aanbevolen berichten

Bij antivirusbedrijf Trend Micro zijn de gegevens van tienduizenden klanten gestolen en vervolgens aan oplichters verkocht. Het gaat om namen, e-mailadressen, supportticketnummers en in sommige gevallen telefoonnummers. Volgens de virusbestrijder zijn de gegevens door een medewerker gestolen.

Deze medewerker had toegang tot de klantensupportdatabase. De diefstal kwam aan het licht nadat klanten begin augustus werden gebeld door oplichters die zich als Trend Micro-medewerkers voordeden. Het ging met name om Engelssprekende klanten. Het antivirusbedrijf stelt dat het meteen een onderzoek heeft ingesteld, maar pas eind oktober kon vaststellen dat de gegevens door een medewerker waren gestolen.

Volgens Trend Micro heeft deze medewerker de gestolen informatie aan een "kwaadaardige derde partij" verkocht. De medewerker is inmiddels ontslagen. Het antivirusbedrijf heeft naar eigen zeggen 12 miljoen klanten. Het datalek zou minder dan 1 procent van de klanten hebben getroffen, wat neerkomt op maximaal 120.000 mensen. Alle getroffen klanten zouden inmiddels zijn ingelicht.

Samen met de autoriteiten wordt het incident onderzocht. Trend Micro benadrukt dat klanten die een consumentenproduct hebben gekocht nooit zomaar worden gebeld. Wanneer er onverwachts toch iemand belt die zich voordoet als een medewerker van het bedrijf wordt aangeraden om meteen op te hangen.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.