Ga naar inhoud

Brave-browser 1.0 belooft einde surveillancekapitalisme


Aanbevolen berichten

Vandaag is versie 1.0 van de Brave-browser gelanceerd, die gebruikers een snellere browse-ervaring en het einde van surveillancekapitalisme belooft. Brave biedt naar eigen zeggen allerlei privacyfeatures die in andere browsers ontbreken. Aan de andere kant is het op een advertentieplatform gebouwd.

De browser biedt Basic Attention Tokens (BAT), die gebruikers kunnen verkrijgen door naar advertenties te kijken. Deze "Brave Ads" bestaan uit privacyvriendelijke advertenties, aldus de browserontwikkelaar. Gebruikers kunnen de verzamelde BAT weer aan allerlei websites doneren. De browser beschikt daarnaast over een adblocker om trackers en advertenties te blokkeren.

"Het internet is stuk en gebruikers lijden er het meest onder. Ze worden gevolgd, getagd en geëxploiteerd", zegt Brendan Eich, ceo van Brave en medeoprichter van Mozilla. "Surveillancekapitalisme heeft het web te lang geplaagd en we hebben het punt bereikt waar privacy-by-default niet langer leuk is om te hebben, maar een must-have. Gebruikers, adverteerders en uitgevers zijn het zat en Brave is het antwoord." Volgens Eich stelt Brave de privacy van gebruikers centraal. De browser zou 8,7 miljoen maandelijkse gebruikers hebben.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.