Ga naar inhoud

Onderzoekers tonen zerodaylekken in Chrome, Safari en Edge


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben tijdens de Tianfu Cup in het Chinese Chengdu zerodaylekken in Google Chrome, Apple Safari, Microsoft Edge, Adobe Reader en Microsoft Office 365 ProPlus gedemonstreerd waardoor een aanvaller volledige controle over het onderliggende systeem kan krijgen.

De Tianfu Cup is de Chinese tegenhanger van Pwn2Own, een andere wedstrijd waarbij onderzoekers worden beloond voor het demonstreren van onbekende kwetsbaarheden. Gisteren was de eerste dag van het evenement, vandaag vindt dag twee plaats. In totaal is er een prijzengeld van 1 miljoen dollar beschikbaar voor het demonstreren van onbekende kwetsbaarheden.

De wedstrijd begon met verschillende aanvallen tegen Edge, gevolgd door Chrome en Safari. Alle drie de browsers sneuvelden. Alleen het bezoeken van een kwaadaardige of gecompromitteerde website met een volledig gepatchte versie van Chrome, Edge of Safari is voldoende om een aanvaller toegang tot het systeem te geven. Er is geen verdere interactie van gebruikers vereist en er zijn nog geen beveiligingsupdates voor de kwetsbaarheden beschikbaar gemaakt. Mozilla Firefox maakte geen deel uit van de wedstrijd.

Drie verschillende onderzoeksteams wisten Microsoft Edge te compromitteren. Team "ddd", dat eerder Edge compromitteerde, demonstreerde ook een succesvolle zerodayaanval tegen Google Chrome. Ook een ander team kreeg Googles browser op de knieën. Vier teams probeerden vervolgens een aanval tegen Apple Safari te laten zien, maar drie daarvan gaven op. Team "StackLeader" slaagde er wel in om Apples browser succesvol aan te vallen.

Bij de demonstratie van een zerodayaanval tegen Adobe Reader was StackLeader wederom succesvol, alsmede een ander team. Uiteindelijk moest ook Microsoft Office 365 ProPlus eraan geloven. Via een kwaadaardig rtf-document blijkt het mogelijk om willekeurige code uit te voeren en de ProtectionView-maatregel van de software deels te omzeilen. Verder toonden drie verschillende teams zerodaylekken in de D-Link DIR-878. Alle betrokken leveranciers en partijen zijn over de beveiligingslekken geïnformeerd. Wanneer er beveiligingsupdates zullen verschijnen is nog niet bekend.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.