Ga naar inhoud

Zerodaylek in VMware ESXi maakt overnemen host mogelijk


Aanbevolen berichten

Een zerodaylek in de virtualisatieoplossing VMware ESXi maakt het mogelijk voor een aanvaller om uit de virtual machine te breken en het host-systeem over te nemen. Een beveiligingsupdate voor de kwetsbaarheid die gisteren tijdens de Tianfu Cup in China werd gedemonstreerd is nog niet beschikbaar.

De Tianfu Cup beloont onderzoekers voor het demonstreren van onbekende kwetsbaarheden. Het evenement vond dit jaar plaats in het Chinese Chengdu. Tijdens de eerste dag lieten onderzoekers al verschillende zerodaylekken in Microsoft Edge, Google Chrome en Apple Safari zien. De tweede dag leverde onder andere een succesvolle aanval tegen VMware ESXi op.

ESXi is een 'bare metal hypervisor' voor het virtualiseren van besturingssystemen. De virtualisatiesoftware wordt direct op een server geïnstalleerd en kan vervolgens het gevirtualiseerde besturingssysteem laden. Een beveiligingslek in de oplossing maakt het mogelijk voor een aanvaller om uit het gevirtualiseerde systeem te ontsnappen en het onderliggende hostsysteem over te nemen.

Voor de aanval ontving team 360Vulcan een beloning van 200.000 dollar. Tijdens het tweedaagse evenement werd er in totaal een bedrag van 545.000 dollar aan beloningen uitgekeerd, wat de waarde van het ESXi-lek aangeeft. De kwetsbaarheid is met VMware gedeeld zodat het bedrijf een patch kan ontwikkelen. Wanneer de update zal verschijnen is nog niet bekend.

Dat de veiligheid van routers te wensen overlaat werd ook tijdens de Tianfu Cup duidelijk. Maar liefst negen verschillende teams slaagden erin om de D-Link DIR-878 vanaf het lokale netwerk te compromitteren. De onderzoeksteams ontvingen hiervoor elk 5.000 dollar.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.