Ga naar inhoud

Via ARJ-archief verspreide malware steelt wachtwoorden uit 39 browsers


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben malware ontdekt die via ARJ-bestanden wordt verspreid en wachtwoorden uit meer dan 70 programma's steelt, waaronder 39 verschillende browsers. Cybercriminelen versturen het ARJ-bestand via e-mail naar hun doelwitten. Het ARJ (Archived by Robert Jung)-formaat was in de jaren 1990 een populair formaat om bestanden op zowel DOS als Windows in- en uit te pakken.

"We zien vaak dat aanvallers oude archiveringsformaten gebruiken, in de hoop om oude e-mail security gateways te omzeilen", zegt Holger Unterbrink van Cisco. Het ARJ-bestand bevat weer een EXE-bestand dat de uiteindelijke malware installeert. Het gaat om de Agent Tesla-malware die ontwikkeld is om wachtwoorden van besmette systemen te stelen.

De malware kan uit meer dan 70 programma's wachtwoorden stelen. Het gaat onder andere om 39 browsers zoals Chrome en Firefox, e-mailclients zoals Outlook en Thunderbird, ssh/sftp/ftp-clients, chatprogramma's en verschillende Windowslocaties. Gestolen inloggegevens worden vervolgens via e-mail naar de aanvaller gestuurd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.