Ga naar inhoud

HPE SAS-schijven raken na 32.768 uur onherstelbaar defect


Aanbevolen berichten

Een fout in verschillende SAS SSD-schijven van Hewlett Packard Enterprise (HPE) zorgen ervoor dat die precies na 32.768 uur onherstelbaar defect raken en alle data op de schijf verloren gaat, zo waarschuwt het techbedrijf, dat een firmware-upgrade beschikbaar heeft gemaakt.

Vanwege de ernst van de situatie adviseert HPE de upgrade meteen te installeren. "Het niet updaten van de SSD-firmware zorgt ervoor dat de schijf na 32.768 uur in gebruik te zijn geweest defect raakt en er dataverlies plaatsvindt", aldus HPE, dat opmerkt dat gegevens vervolgens alleen via een back-up zijn te herstellen. "Nadat de SSD stopt met werken zijn zowel de SSD als de data niet te herstellen. Daarnaast zullen SSD's die tegelijkertijd in gebruik zijn genomen waarschijnlijk gelijktijdig defect raken."

32.768 uur komt neer op 3 jaar, 270 dagen en 8 uur. HPE werd door een niet nader genoemde SSD-fabrikant over het probleem geïnformeerd. Via de Smart Storage Administrator-applicatie kunnen beheerders controleren hoe lang de schijven al in gebruik zijn. De SAS SSD-schijven worden in verschillende HPE-servers en -opslagproducten gebruikt, waaronder HPE ProLiant, Synergy, Apollo, JBOD D3***, D6***, D8***, MSA, StoreVirtual 4335 en StoreVirtual 3200.

Beheerders krijgen het advies om de HPD8-firmware meteen te installeren. Voor sommige modellen verschijnt de update pas in de week van 9 december. HPE stelt dat vanwege de aard van het probleem deze schijven niet voor het verschijnen van de update hierdoor defect zullen raken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.