Ga naar inhoud

Kali Linux vervangt desktopomgeving Gnome door Xfce


Aanbevolen berichten

De onder securityprofessionals populaire Linux-distributie Kali Linux heeft de vierde en laatste update van dit jaar gekregen en de grootste verandering is een nieuwe desktopomgeving. Kali Linux is ontwikkeld voor digital forensics en penetratietesting.

Het wordt beheerd en gefinancierd door securitybedrijf Offensive Security. De distributie beschikt over honderden tools voor het uitvoeren van penetratietests, security audits en digitaal forensisch onderzoek. Voorheen maakte Kali Linux altijd gebruik van de Gnome-desktopomgeving. De vele features die Gnome biedt zorgden echter voor overhead en prestatieproblemen, aldus de Kali-ontwikkelaars.

Ze zochten dan ook naar een snellere desktopomgeving die alleen doet waarvoor die is bedoeld. Voor de meest Kali-gebruikers is Gnome namelijk overkill, zo stellen de ontwikkelaars. Daarnaast moest de omgeving een frisse, nieuwe en moderne uitstraling hebben en op alle soorten hardware dezelfde gebruikersinterface bieden. Er werd uiteindelijk gekozen voor een nieuw theme gebaseerd op Xfce, een lichtgewicht grafische gebruikersomgeving.

"De oplossing die we hebben gekozen is lichtgewicht en kan op alle Kali-installaties draaien", aldus de ontwikkelaars, die tevens stellen dat gebruikers met Xfce eenvoudig uit de voeten kunnen, het functioneel is en er goed uitziet. Voor "aanhangers" van Gnome is er echter nog steeds een Gnome-build beschikbaar.

Naast de nieuwe desktopomgeving is ook NetHunter Kex toegevoegd. Hiermee is het mogelijk om Kali vanaf een Androidtelefoon te draaien en via HDMI en bluetooth-keyboard als volwaardige desktop te gebruiken. De ontwikkelaars stellen dat met een telefoon die krachtig genoeg is het gebruik van NetHunter Kex te vergelijken is met een draagbare ARM-desktop.

Tevens is Kali Linux 2019.4 de laatste release die 8GB sd-kaarten op ARM-systemen ondersteunt. Vanaf volgend jaar is er minimaal een 16GB sd-kaart vereist.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.