Ga naar inhoud

19 virusscanners voor Windows 10 vergeleken


Aanbevolen berichten

Het Duitse testlab AV-Test heeft in september en oktober negentien virusscanners voor Windows 10 vergeleken en een groot deel van de beveiligingsoplossingen blijkt elkaar weinig te ontlopen. Elf van de negentien pakketten, waaronder twee gratis scanners, werden namelijk als "Top Product" bestempeld.

De test richtte zich op beveiligingssoftware voor eindgebruikers. De antiviruspakketten werden beoordeeld op de detectie van malware, prestaties en bruikbaarheid. Voor de drie onderdelen konden de pakketten bij elkaar 18 punten verdienen. Bij de detectie van malware werd gekeken naar 335 "zero-day" malware-exemplaren en 26.000 malware-exemplaren die in de laatste vier weken voor de test werden ontdekt.

Voor de detectie van de zero-day malware, wat in de definitie van AV-Test onbekende, nieuwe malware is, werd er een gemiddelde score van 97 procent gehaald. De test met de 26.000 malware-exemplaren leverde een gemiddelde detectiescore van 99,9 procent op. Slechts vijf scanners, Bitdefender, Check Point, Kaspersky, Symantec en Trend Micro, scoren op beide onderdelen 100 procent. Protected.net zet voor de detectie van zero-day malware de laagste score neer (68 procent).

Bij het tweede onderdeel, de prestaties, werd naar zaken als het bezoeken van websites, downloaden van bestanden, installeren en draaien van software en het kopiëren van bestanden gekeken en welke invloed de pakketten hierop hadden. Negen van de negentien pakketten scoren de maximale 6 punten. Check Point en Malwarebytes eindigen met elk 4,5 punten onderaan.

Tijdens het laatste onderdeel van de test, de bruikbaarheid, kwamen de 'false positives' aan bod. In deze gevallen beschouwt de virusscanner schone software als malware of schone websites als besmet. Iets wat als het bijvoorbeeld om systeembestanden gaat vervelende gevolgen kan hebben. Vijftien van de negentien pakketten halen op dit onderdeel de maximale 6 punten. PC Matic is met 4 punten hekkensluiter.

Uiteindelijk weten Bitdefender, Kaspersky en Symantec de maximale 18 punten te scoren, gevolgd door acht producten met 17,5 punten. Virusscanners met 17,5 of 18 punten worden door AV-Test als Top Product bestempeld. Het gaat onder andere om de gratis oplossingen van Avast en Microsoft. Microsofts Windows Defender zit daarbij standaard ingebouwd in Windows 10. Malwarebytes en Protected.net eindigen met respectievelijk 14,5 en 13,5 punten onderaan.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.