Ga naar inhoud

EU-toezichthouders onderzoeken dataverzameling Google


Aanbevolen berichten

Europese mededingsautoriteiten zijn een onderzoek gestart naar het verzamelen en gebruiken van data door Google. Het gaat om een voorlopig onderzoek, zo laat de Europese Commissie aan persbureau Reuters weten. De toezichthouders kijken met name naar data die verband houdt met lokale zoekmachines, online advertenties, gerichte advertentiediensten, inlogdiensten, browsers en andere zaken.

Met het vooronderzoek willen de toezichthouders duidelijk krijgen hoe en waarom Google precies data verzamelt. Google stelt in een verklaring dat het gegevens van gebruikers gebruikt om diensten te verbeteren en dat gebruikers controle over hun eigen data hebben. De afgelopen twee jaar heeft Margrethe Vestager, eurocommissaris Mededinging, Google wegens verschillende overtredingen meer dan 8 miljard euro aan boetes opgelegd. Alphabet, het moederbedrijf van Google, had in het derde kwartaal van dit jaar een omzet van 40,5 miljard dollar, met een winst van 7 miljard dollar.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.