Ga naar inhoud

Mozilla verwijdert Firefox-extensies van Avast en AVG


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft de Firefox-extensies van antivirusbedrijven Avast en AVG van de eigen marktplaats verwijderd omdat ze gegevens van gebruikers zouden verzamelen. Verschillende andere extensies werden vanwege het ongevraagd verzamelen van data bij alle Firefoxgebruikers geblokkeerd. Dat laat Wladimir Palant weten, de ontwikkelaar van Adblock Plus.

Een maand geleden publiceerde Palant onderzoek naar de extensies van Avast, die het surfgedrag van gebruikers in detail verzamelen. Iets dat ook in het privacybeleid van Avast staat vermeld. De extensies hadden deze gegevens echter niet nodig om te kunnen werken. Mozilla verbiedt dat Firefox-extensies zonder toestemming en medeweten van gebruikers data verzamelen. Palant waarschuwde zowel Google als Mozilla over de extensies.

Gisteren besloot Mozilla tientallen extensies bij Firefoxgebruikers te blokkeren omdat ze zonder toestemming van gebruikers data verzamelen. De extensies van Avast en AVG zijn niet bij gebruikers geblokkeerd, maar wel van addons.mozilla.org verwijderd. Volgens Palant zou Mozilla hierover met Avast in gesprek zijn. Google heeft nog geen stappen tegen de extensies genomen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.