Ga naar inhoud

Mozilla start nieuwe bètatest met Firefox vpn-dienst in VS


Aanbevolen berichten

Mozilla is onder Amerikaanse Firefoxgebruikers een nieuwe bètatest van de eigen vpn-dienst gestart. Firefox Private Network (FPN) is een browserextensie die een versleutelde verbinding biedt. Doordat het oorspronkelijke ip-adres van de gebruiker is verborgen, zou dit het ook lastiger moeten maken om de gebruiker op het web te volgen, aldus Mozilla.

In september vond de eerste bètatest van de vpn-dienst plaats. Vandaag is een tweede test begonnen. Deelnemers aan de test kunnen twaalf uur per maand hun verbindingen via de vpn-dienst versleutelen. Voorwaarde is wel dat de gebruiker een Firefox-account heeft. Volgens Mozilla is de dienst ideaal met het oog op de feestdagen, als mensen tijdens het reizen eerder geneigd zijn een openbaar wifi-netwerk te gebruiken. Wanneer de extensie voor gebruikers in andere landen beschikbaar komt is nog niet bekend.

Voor Firefoxgebruikers die een "full-device" vpn zoeken biedt Mozilla een volwaardige vpn-dienst, die onbeperkt is te gebruiken. De dienst bestaat uit een vpn-applicatie en werkt vooralsnog alleen op Windows 10. Gedurende de bètatest kost de vpn-dienst 5 dollar per maand. Op dit moment is er echter een wachtlijst. Ondersteuning van Android en iOS zal "binnenkort" volgen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.