Ga naar inhoud

Microsoft blokkeert standaard meer soorten trackers in Edge


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft besloten om in Edge 79 standaard meer soorten trackers te blokkeren, waardoor de browser nu zo'n 25 procent meer trackers blokkeert dan met Edge 78 het geval is. De browser doet dit door onder andere te kijken naar de manier waarop gebruikers met websites omgaan.

De trackingbescherming in de Chromium-versie van Edge kent drie niveaus: basic, balanced en strict. Alle drie de niveaus blokkeren kwaadaardige trackers. De laatste twee niveaus blokkeren ook potentiële trackers van websites die gebruikers niet hebben bezocht. Het strengste niveau kan er ook voor zorgen dat sommige websites niet meer werken. Microsoft wilde kijken of het in de balanced mode, die standaard staat ingeschakeld, meer trackers kan blokkeren.

Hiervoor kijkt de browser naar de relatie tussen de gebruiker en bezochte websites. Iets wat mogelijk is via de "Site Engagement" score van Chromium. Deze score laat zien hoe betrokken een gebruiker bij een bepaalde website is. Hoe vaker de gebruiker een bepaalde website bezoekt, des te groter de betrokkenheid. Microsoft merkt op dat deze score lokaal op de computer wordt berekend en het systeem nooit verlaat.

Door het berekenen van de score is het mogelijk om meer trackers te identificeren, aangezien dit domeinen zijn die de gebruiker niet of nauwelijks bezoekt. Op deze manier blokkeert Edge 79 in de balanced mode 25 procent meer trackers, aldus Microsoft. Tevens is het nu makkelijker om in de browser te zien welke trackers er zijn geblokkeerd.

Microsoft heeft ervoor gekozen om Edge voortaan op Chromium te baseren, de browser die ook de basis van Chrome vormt. De op Chromium-gebaseerde versie van Edge is echter alleen nog als testversie beschikbaar. Wanneer die in de definitieve versie van Windows 10 verschijnt is nog onbekend.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.