Ga naar inhoud

Microsoft vindt 44 miljoen accounts met hergebruikte wachtwoorden


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft in de eerste drie maanden van dit jaar 44 miljoen Azure AD- en Microsoft-accounts gevonden waarvan het wachtwoord door de gebruiker was hergebruikt. De softwaregigant gebruikte een database met meer dan 3 miljard gelekte wachtwoorden om de wachtwoorden van eigen gebruikers te controleren.

In het geval van 44 miljoen accounts werd er een match met de 3 miljard gelekte wachtwoorden gevonden. In deze gevallen besloot Microsoft het wachtwoord van de betreffende accounts te resetten. "Gegeven de frequentie waarmee wachtwoorden door meerdere individuen worden hergebruikt, is het belangrijk om je wachtwoord extra te beschermen. Multifactorauthenticatie is een belangrijk beveiligingsmechanisme dat je beveiliging drastisch kan verbeteren", aldus Microsoft.

Het techbedrijf wijst ook naar een onderzoek van 2018 onder bijna 30 miljoen gebruikers en hun wachtwoorden die via datalekken op straat kwamen te liggen. Daaruit bleek dat het hergebruik en het enigszins aanpassen van wachtwoorden voor andere diensten door 52 procent van de gebruikers wordt gedaan. Uit hetzelfde onderzoek kwam naar voren dat 30 procent van de aangepaste wachtwoorden en alle hergebruikte wachtwoorden binnen tien pogingen zijn te kraken. Door dit gedrag lopen gebruikers risico dat hun account wordt gekaapt, zo waarschuwt Microsoft.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.