Ga naar inhoud

Klantdata Toppie Speelgoed gestolen en te koop aangeboden


Aanbevolen berichten

Een aanvaller heeft klantgegevens van online speelgoedwinkel Toppie Speelgoed gestolen en biedt de data nu op internet te koop aan. Mogelijk gaat het om bijna tienduizend Nederlandse en Belgische klanten, zo meldt VRT NWS. De winkel verkoopt producten via de eigen site en Bol.com.

"Een hacker heeft misbruik gemaakt van een technisch proces dat we een tijdje geleden hebben uitgevoerd en waarbij klantengegevens van de ene server naar de andere zijn overgezet. De oplichters kunnen gelukkig niet de hele aankoopgeschiedenis van onze klanten zien, geen betaalmethodes of bankrekeningnummers", zegt Mike Bruinsma van Toppie Speelgoed.

De hoeveelheid gelekte gegevens is afhankelijk van waar klanten het speelgoed kochten. De gestolen aankoopgeschiedenis bestaat uit aankoop, kosten, naam, betaalwijze en adresgegevens. Wanneer er direct bij Toppie Speelgoed werd gekocht zijn ook e-mailadres en telefoonnummer buitgemaakt. In het geval de bestelling via Bol.com werd geplaatst ging het alleen om naam en afleveradres. Bol.com verstuurt namelijk beperkte gegevens naar externe partners die via de website producten aanbieden.

Bol.com benadrukt dat het incident buiten het eigen systeem heeft plaatsgevonden en te wijten is aan het systeem van de ondernemer. Toppie Speelgoed heeft inmiddels de Autoriteit Persoonsgegevens over het datalek gewaarschuwd.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.