Ga naar inhoud

Duitse internetprovider krijgt AVG-boete van 9,5 miljoen euro


Aanbevolen berichten

De Duitse internetprovider 1&1 Telecom is veroordeeld tot een boete van 9,5 miljoen euro wegens het overtreden van de AVG. Het bedrijf bleek de gegevens van klanten niet goed te beschermen. Alleen door het opgeven van een naam en geboortedatum was het mogelijk om klantgegevens op te vragen.

Volgens de Duitse toezichthouder BfDI heeft 1&1 Telecom hiermee de AVG overtreden, die stelt dat organisaties gepaste technische en organisatorische maatregelen moeten nemen om persoonlijke gegevens te beschermen. Na kritiek van de BfDI heeft de internetprovider het authenticatieproces aangepast door aanvullende informatie te vragen. Daarnaast wordt er nu een nieuwe authenticatieprocedure doorgevoerd.

Ondanks deze maatregelen is de boete volgens de toezichthouder op zijn plaats. De overtreding vormde namelijk een risico voor alle klanten. De boete is vanwege de medewerking van 1&1 aan de lage kant van het mogelijke boetbedrag uitgevallen. De internetprovider laat op de eigen website weten dat het tegen de boete beroep aantekent omdat die buitensporig zou zijn.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.