Ga naar inhoud

Malafide webshops besmet met malware die creditcarddata steelt


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben honderden malafide webwinkels ontdekt die namaakgoederen als echte producten verkopen en door andere cybercriminelen zijn besmet met malware die creditcardgegevens steelt. Het gaat om schoenenwinkels die schoenen van allerlei bekende merken claimen te verkopen. De schoenen zijn echter namaak, aldus securitybedrijf Malwarebytes.

Klanten die bij deze webshops producten bestellen lopen risico om twee keer slachtoffer te worden. Criminelen zijn er namelijk in geslaagd om toegang tot de webwinkels te krijgen en hebben daar JavaScriptcode aan toegevoegd die creditcardgegevens van klanten steelt. Gegevens die klanten op de betaalpagina invoeren, zoals creditcardnummers en andere data, wordt naar een remote server gestuurd.

Volgens onderzoeker Jerome Segura zijn de webwinkels gecompromitteerd doordat die verouderde versies van Magento en PHP draaiden. Deze oude versies bevatten bekende kwetsbaarheden waardoor het mogelijk is om op afstand willekeurige code binnen de webwinkel uit te voeren en die over te nemen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.