Ga naar inhoud

Voorstel voor "security.txt" bereikt laatste stap in IETF-proces


Aanbevolen berichten

De IETF is een standaardenorganisatie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van vrijwillige internetstandaarden. Twee jaar geleden werd het voorstel voor "security.txt" ingediend. Het gaat om een bestandje waarmee organisaties en websites kunnen aangeven hoe onderzoekers gevonden kwetsbaarheden kunnen rapporteren. Volgens de bedenkers van het voorstel beschikken onafhankelijke beveiligingsonderzoekers vaak niet over de kanalen om kwetsbaarheden te melden. Hierdoor kan het gebeuren dat gevonden beveiligingslekken niet worden gerapporteerd. Het bestand security.txt moet dit voorkomen.

Google is één van de partijen die al van security.txt gebruikmaakt. De bedenkers van het voorstel lanceerden de website securitytxt.org, waarmee het mogelijk is om een dergelijk tekstbestand te genereren. De Internet Engineering Steering Group (IESG), verantwoordelijk voor het internetstandaardenproces bij de IETF, zal de komende weken een beslissing nemen of security.txt een standaard wordt. Het is daarbij nog mogelijk om tot 6 januari volgend jaar op het voorstel te reageren.

Een ander bekend txt-bestand waar de IETF eerder over besliste is de "Robots exclusion standard", of beter bekend als "robots.txt". Hiermee kunnen websites aangeven welke delen van de site niet door webcrawlers mogen worden gescand en geïndexeerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.