Ga naar inhoud

Microsoft Security Essentials blijft na 14 januari updates ontvangen


Aanbevolen berichten

De gratis virusscanner Microsoft Security Essentials zal na 14 januari volgend jaar, als de ondersteuning van Windows 7 wordt stopgezet, signature-updates blijven ontvangen om nieuwe malware te kunnen detecteren. Dat laat Microsoft weten. Onlangs gingen nog berichten rond dat Microsoft ook de ondersteuning van de antivirussoftware zou stopzetten.

De verwarring werd veroorzaakt door een artikel van Microsoft over het einde van de Windows 7-ondersteuning op 14 januari 2020. Daarin werd in eerste instantie gesteld dat Windows 7-computers na 14 januari niet meer door Microsoft Security Essentials zouden worden beschermd. Microsoft heeft het artikel nu aangepast en stelt dat Security Essentials gewoon na 14 januari signature-updates blijft ontvangen voor het detecteren van nieuwe malware. Het Security Essentials-platform zal echter niet meer worden geüpdatet.

Microsoft waarschuwt gebruikers van Windows 7 om naar een nieuwer platform over te stappen. "Het zal vanwege het niet meer verschijnen van beveiligingsupdates kwetsbaarder voor beveiligingsrisico's en virussen zijn", aldus de softwaregigant. De perikelen rondom Security Essentials hebben geen gevolgen voor Windows 10, dat van de ingebouwde Windows Defender gebruikmaakt. Volgens cijfers van StatCounter werkt 16,5 procent van de Nederlandse Windowsgebruikers nog met Windows 7.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.