Ga naar inhoud

Cisco waarschuwt voor verlopen van zelf gesigneerde certificaten op 1-1-2020


Aanbevolen berichten

Het verlopen van zelf gesigneerde certificaten die op Cisco-apparatuur zijn gegenereerd kan op 1 januari 2020 voor allerlei problemen zorgen, zo waarschuwt de netwerkgigant. Alle X.509 PKI-certificaten die op een groot aantal Cisco-apparaten door gebruikers zijn gegenereerd zullen namelijk op deze datum verlopen.

Zodra de certificaten zijn verlopen zal het vervolgens niet meer mogelijk zijn om nieuwe zelf gesigneerde certificaten te genereren. Diensten die van deze certificaten gebruikmaken voor het opzetten van een beveiligde verbinding zullen dan niet meer werken. Het gaat dan bijvoorbeeld om het inloggen op ssh-servers, het gebruik van HTTP Server over TLS en RESTCONF waar problemen kunnen ontstaan. Ook de communicatie- telefoniediensten van Cisco kunnen stoppen met werken.

Gebruikers kunnen vervolgens foutmeldingen in hun browsers te zien krijgen, geen ipsec-verbinding kunnen opzetten, niet meer kunnen bellen en API-calls zullen mislukken. Volgens securitybedrijf Rapid7 zijn er meer dan 80.000 Cisco-apparaten op internet te vinden die met het probleem te maken zullen krijgen. Dit is volgens het bedrijf het topje van de ijsberg, omdat bij veel organisaties de remote interfaces van hun Cisco-routers en -switches niet toegankelijk vanaf het internet zijn. "De interne blootstelling aan dit probleem zal waarschijnlijk vele malen groter zijn", zegt Bob Rudis van Rapid7.

Om het probleem te verhelpen moeten organisaties de IOS-software van hun Cisco-apparatuur updaten en daarna opnieuw een zelf gesigneerd certificaat genereren en dat uitrollen onder alle gebruikers en apparaten die hiervan gebruikmaken. Een andere oplossing is het installeren van een certificaat dat door een certificaatautoriteit is uitgegeven.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.