Ga naar inhoud

#ProtonMail start publieke betatest van versleutelde kalender


Aanbevolen berichten

E-maildienst ProtonMail is een publieke betatest gestart van de versleutelde kalender ProtonCalendar. De kalender maakt gebruik van end-to-endecryptie voor het opslaan van gegevens. Zodoende is de inhoud van de kalender alleen toegankelijk voor gebruikers.

"Geen enkele derde partij, waaronder ProtonMail, kan de details van je evenementen zien. Alleen jij zal je eigen plannen kennen", aldus de mailprovider. "Onze kalender voorkomt dat bedrijven je planning kunnen bespioneren. Voor gebruikers met verhoogde beveiligingswensen voorkomt ProtonCalendar dat autoritaire regimes zien met wie je afspreekt en wat je aan het doen bent."

Volgens ProtonMail was een kalender-app één van de meest gevraagde producten. "Het koppelen van een beveiligde kalender met een privé inbox vergroot de bruikbaarheid van beide. En binnenkort kun je in de cloud met ProtonDrive ook privé documenten opslaan en delen", aldus het bedrijf. De betatest van ProtonCalendar is op dit moment alleen toegankelijk voor betalende gebruikers van ProtonMail. Zodra de kalender uit de betatest komt zal die ook voor gratis gebruikers toegankelijk zijn.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.